Na jehněčí zve Lucie Frgalová

Hledáte v Brně restauraci, která nápaditě připravuje lokální bio jehněčí maso? Jistotou je už více než deset let La Bouchée na Údolní ulici.

Bio jehněčí bylo první surovinou od místních farmářů, kterou restaurace nabídla svým hostům a za celou dobu její existence nikdy nechybělo na jídelním lístku. Ať už v podobě grilovaných hřbetů, dušených ragú nebo pomalu pečených rolád, stále je hlavní specialitou tohoto Francií inspirovaného podniku. K restauraci před téměř třemi lety přibylo ještě partnerské farmářské řeznictví Mikrofarma a v obou jeho brněnských pobočkách mohou zákazníci koupit totéž bio jehněčí, ze kterého se vaří v La Bouchée.

Na jehněčí zve Lucie Frgalová

V řeznictví patří k nejoblíbenějším částem jehněčí kotletky na gril a kolínka na dušení nebo kýta na pečení. Z bio jehněčího také Mikrofarma vyrábí vlastní tenké grilovací klobásky (stejně jako ostatní své výrobky ručně, bez lepku a náhražek, jen s přírodním kořením), které v sezóně takřka mizí před očima. A dává je také do svých vyhlášených hot dogů z řeznického bistra. Bio jehněčí pochází z farem v ekologicky čistém prostředí Bílých Karpat a z pastvin ochranného pásma Národního parku Podyjí. Přestože tento druh masa u nás nepatří k mainstreamu, zájem o něj předčil naše očekávání. Popularita pořadů o vaření a magazínů, které se věnují jídlu, má zřejmě příjemný důsledek v tom, že se lidé nebojí zkusit něco nového.

Inzerce

KAM v Brně... listování

KAM v Brně... redakce

KAM v Brně - kontakt

Vydavatel:
KAM v Brně...
TIC BRNO, příspěvková organizace
Radnická 2
602 00 Brno

Dodavatel:
Pocket media s.r.o.
Jakubské nám. 644/3
Brno 602 00

Kontakt redakce:
e-mail: redakce@pocketmedia.cz

Kontakt inzerce:
e-mail: obchod@pocketmedia.cz

Kontakt předplatné:
e-mail: info@pocketmedia.cz
telefon: +420 773 287 307