Dietní šílenství s počítáním kalorií odstartovalo. Lidé okupují posilovny, aby brzy nato zjistili, že unáhlená novoroční předsevzetí stejně pověsí na hřebík. Zkuste to letos jinak! Naučte se vychutnávat dobré jídlo s přáteli a spěchat pomalu! Vždyť jižané to úspěšně praktikují, jak je rok dlouhý.
Do Itálie nemusíte, stačí v Brně objevit pravou trattorii. Jak ji poznáte? Podle kvalitních ingrediencí. Jděte za vůní bazalkového pesta, chutí vyhlášeného prosciutta a krémové gorgonzoly. Těstoviny v jídelním lístku hrají prim a nespočet druhů vín z Apeninského poloostrova plní sklenice. Zastavte se třeba v příjemném podniku Castellana Trattoria na Běhounské ulici, kde pokaždé najdu kus Itálie. Servírované pokrmy se rozplývají na jazyku a všední starosti pomalu blednou. Buon appetito!
Čím se zahřát, když teploty míří k mínusovým hodnotám a nemáte chuť na grog? Přece pálivými a pikantní jídly, co umí popohnat metabolismus a zažehnat nastydnutí. Zvu vás do Bistra Bastardo na Svoboďáku. V otevřené kuchyni se vařečkou ohání rodilý Mexičan. Kouzlí s chilli papričkami, tortilly připravuje na sto a jeden způsob a rozumí si i s avokádem. Burrito, tacos, nachos nebo quesadilla. Co si vyberete vy?
Když se začnou sbíhat sliny na sladké, hlásí se o slovo menší dilema. Rozum versus chuťové pohárky. Co si budeme povídat, druhý hráč aspiruje na vítězství. Café Momenta na Zelném trhu slibuje francouzské zázemí a momenty, kdy zaboříte lžičku do nadýchaného zákusku s pravou šlehačkou.