Gourmet Brno letos jinak

Vydáno: 
6. 10. 2020 7:00

Výběr toho nejlepšího z brněnské gastronomické scény Gourmet Brno vstoupil do 5. ročníku. Letos za nestandardních okolností, a tak i jeho podoba doznala změn. Jednoznačné výsledky nečekejte a hodnotit letos může každý.

Projekt Gourmet Brno vznikl na podporu místního pohostinství a v letošním roce to bude platit obzvlášť. Koronavirus zasadil podnikům citelnou ránu, z níž se dosud s různým úspěchem vzpamatovávají. Gourmet Brno proto nepřinese odborná hodnocení, ta měla proběhnout shodou okolností na jaře v době nouzového stavu, ale vydá mapu, kde vyznačí úspěšné podniky z loňského ročníku společně s letošními nominovanými. K hodnocení vybídne veřejnost, která bude moci obodovat svou zkušenost na kartách přímo v zařízeních, která navštíví, a následně svoje zkušenosti sdílet na sociálních sítích s #hodnotitelgourmetbrno. 

„Komunikační kampaň se tentokrát zaměří spíše na obyvatele města, na ty, kteří rádi chodí za dobrým jídlem a pitím a chtějí podpořit svoje oblíbené podniky nebo objevovat nové. Na ty, kteří chtějí být součástí dění ve městě. Naším cílem je motivovat je, aby se stali součástí Gourmet Brno, ohodnotili to nejlepší z brněnské gastronomie a zároveň ji tak osobně podpořili. Věříme, že společným zájmem brněnskou gastronomickou scénu podpoříme a že ročník 2021 už bude moci proběhnout v tradičním pojetí,“ vysvětluje Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO.

Čtyři předchozí ročníky fungoval Gourmet Brno jako dvoukolový projekt a hodnotil podniky nyní již v osmi kategoriích (restaurace, fine dining, bistra, pivnice, vinárny, kavárny, cukrárny a bary). V první části brněnští patrioti nominovali dle jejich názoru nejlepší podniky. A ty pak přijela ohodnotit nezávislá komise – tříčlenná pro každou kategorii – z České republiky i ze zahraničí, složená z odborníků i například food blogerů a novinářů. Do užšího výběru se dostaly v každé kategorii podniky, které v celkovém hodnocení dosáhly nad 70 procent. Tyto podniky se pak objevily na turistickém portálu GOtoBRNO.cz v sekci Ochutnej Brno jako doporučená místa, která je třeba v Brně navštívit. Současně každý rok vznikla brožura v češtině, angličtině a němčině, která společně s mapou tvořila průvodce po tom nejlepším, co v Brně lze ochutnat. „Gourmet Brno je unikátní projekt, který zaručuje každoroční nezávislé hodnocení. Postupně ho rozšiřujeme o podniky jižní Moravy a inspiraci u nás hledají další česká i zahraniční města. Doplnili jsme ho také projektem na sociálních sítích Humans of Gourmet, který kromě samotných podniků představuje lidi a příběhy, které za úspěchem stojí. Věříme, že letošní upravená podoba podnikům pomůže a těšíme se na další ročník,“ uzavírá Janulíková.

V Brně 6. 10. 2020

PROSÍME UVÁDĚT JMÉNA AUTORŮ, KTERÁ NAJDETE V POPISKÁCH FOTEK. NENÍ-LI JMÉNO UVEDENO, JE ZDROJEM ARCHIV. DĚKUJEME.

Kontakt pro média

Kontakt:

Mgr. Adéla Nováková
tisková mluvčí

tel.: +420 725 047 701
e-mail: novakova@ticbrno.cz

 

Adresa:
TIC BRNO, příspěvková organizace
Radnická 2
602 00 Brno

1. poschodí